Beton egaline vloer 

Goedkoop alternatief gietvloer ? Je hebt ze vast wel ergens gezien. Ik heb het over gietvloeren. Denk aan kunststof gietvloeren maar ook aan Beton Cire vloeren. Je hebt misschien al geïnformeerd naar de prijzen hiervan en bent tot de conclusie gekomen dat dit soort vloeren best prijzig zijn. Niet alleen de materiaal kosten en de voorbereidingen die nodig zijn, zijn duur. Ook de verwerking ervan. Daarom hebben wij goedkopere alternatieven! 

 

Sinds enige tijd vormen vloerafwerkingen van zelfverlopende, cementaire egaliseermiddelen een alternatief voor vloerbekledingen in woningen, winkel- of showroomruimtes.
Zij kenmerken zich door hun unieke karakter en hun verschillende optische effecten. De gebruikelijke toleranties met betrekking tot kleurechtheid en vlakheid zijn echter bij dit soort eindafwerkingen uitdrukkelijk niet van toepassing.
Het betreft dan ook een handmatig aangebrachte, minerale mortel die, afhankelijk van bindmiddellen, geen gelijkmatig optisch resultaat kan garanderen. Daarom zijn zelfs grote monstervlakken of bestaande soortgelijke vloeren nooit voor 100% reproduceerbaar en er rechten aan te ontlenen
Elke vierkante meter is uniek! Let daarom vooral op de volgende producteigenschappen van deze minerale egaliseervloeren:

Scheurvorming:
Door de samenstelling en het drogingsproces van cementaire egaliseermiddelen kan scheurvorming nooit worden voorkomen. Ook de mate waarin of grootte is niet vooraf voorspelbaar en kan daarom ook niet als schade of onvolkomenheid worden gereklameerd. Zij komen tenslotte ook voor in zand/cementdek- of betonvloeren.

Vlekvorming/onregelmatigheden:
De karakteristieke, optische nuanceringen in het vloervlak vormen zich al tijdens het verwerken van het egaliseermiddel en blijven na transparante afwerking zichtbaar. Ze zijn slechts minimaal verwerkingstechnisch te beinvloeden. Afhankelijk van de gegeven situatie kunnen verschillen in ondergrond zuigkracht, temperaturen, laagdiktes, omgevingsgebied e.d. tot een duidelijk zichtbaar effect op het droogproces en het uiteindelijke resultaat leiden.

Onvlakheden:
Een volledig vlakke of waterpas vloer kan nooit worden gegarandeerd. Toleranties door aanzetten tussen egaliseerbanen, kratervorming, overgangen bij profielen of sporen van gebruikte applicatiegereedschappen e.d. zijn altijd mogelijk en kunnen daarom niet worden uitgesloten.
Oppervlaktebehandeling:


Over het algemeen biedt een minerale egaliseervloer als eindafwerking een bijzonder en uniek karakter waarvan u veel plezier zult hebben tegen een zeer acceptabele kostprijs!  prijsindicatie 35 / 40 euro m2